Over ons

Monk Works is een klein meubelbedrijf in Amsterdam, dat zich specialiseert in handgemaakte kwaliteitsmeubels. Het team bestaat uit twee professionele musici met een liefde voor interieur en mooie spullen:

Bart-Jan – design, chef klus, meubelbouwer extraordinaire

Al jaren houdt Bart-Jan zich af en aan bezig met klussen. Hij heeft aan vele verbouwingen meegewerkt en altijd heeft hij het bouwen veel leuker gevonden dan het slopen. Toen hij zijn eigen snaredrum had gebouwd, was de overstap naar handgemaakte meubels niet groot meer. Ook voor inbouwkasten draait Bart-Jan zijn hand niet om!

Lies – marketing, design, assistent klus

Hoewel Lies weliswaar niet zoveel zelfvertrouwen heeft met een schroefmachine in de hand als Bart-Jan, draagt ze graag haar steentje bij in de werkplaats. Na een steile leercurve weet Lies nu niet alleen het verschil tussen een afkortzaag en een decoupeerzaag, ze kan deze (net als de zaagtafel) nog gebruiken ook!

Het was steeds weer hetzelfde liedje. We wilden graag een meubel van mooie kwaliteit, met specifieke afmetingen, in een specifieke kleur en vorm, maar zo’n meubel was in geen enkele winkel te vinden. Na urenlang zoeken kwam Bart-Jan iedere keer weer tot dezelfde conclusie: “Ik bouw er zelf wel één!”
Een keukenkastje waar precies de oven in past, een groot mediameubel dat de audio-installatie, tv en spelletjes een mooie plek geeft, een bijzettafeltje met ruimte voor de printer, een bed van eikenhout met gestoffeerd hoofdbord, kastjes voor in de gang… Het begon op te vallen dat Bart-Jan dat meubelmaken goed onder de knie had gekregen! Er begonnen opdrachten binnen te komen van familie en toen die Bart-Jan begonnen aan te raden aan hun vrienden, werd duidelijk dat we maar eens een bezoekje aan de KvK moesten brengen.

Zo werd in 2017 Monk Works officieel geboren! De naam verwijst naar onze muzikale achtergrond, net als de namen van onze meubels.

Je kunt ons in de KvK vinden onder nummer 68057423. Stuur ons een berichtje via deze pagina als je interesse hebt in een Monk Works meubel!